Laica – Sous Vide

Razem z marką Laica postawiliśmy sobie cel: udowodnić indywidualnemu konsumentowi, że może osiągnąć restauracyjną jakość przygotowywanych dań w swoim własnym domu.

W tym celu stworzyliśmy serię video przepisów z wykorzystaniem sprzętu do gotowania techniką sous vide, w której pokazaliśmy prostotę obsługi urządzenia i odczarowaliśmy mity związane z techniką wolnego gotowania.

Jakie zalety produktu dokładnie chcieliśmy przekazać? 

Wygoda – proces gotowania jest długi, ale nie angażuje użytkownika, w czasie gotowania możesz zająć się innymi obowiązkami lub po prostu zrelaksować się. 

Inspiracja – dzięki sous vide możesz odkryć swoje ulubione potrawy na nowo, możesz osiągnąć doskonałą jakość dań, fantastyczną strukturę i smak. 

Prostota – z sous vide nigdy przypalisz potrawy, jesteś pewny pysznego efektu za każdym razem. 

Funkcjonalność – systemu sous vide możesz używać ze wszystkimi garnkami i pojemnikami, które masz już w domu, nawet dla dużej ilości osób jednocześnie. 

Zdrowie – podczas procesu gotowania nie zachodzą straty w wartościach odżywczych, dzięki temu jesz zdrowe, wysoko jakościowe potrawy. 

No waste – dania po przygotowaniu możesz przechowywać przez dłuższy czas w lodówce, dzięki temu możesz przygotować dania na cały tydzień w jeden dzień.